Укладання волосся холодним способом. Технологія укладання волосся хвилями

Тема програми: Укладання волосся

 Мета уроку:

  • навчальна - поглибити знання учнів про способи та техніки укладки волосся;
  • розвиваюча - розвивати творчість, ініціативу, уміння прийняти рішення;
  • виховна - виховувати потребу у творчості, удосконаленні естетичного смаку.

Інструкційно-технологічна карткаhttps://drive.google.com/file/d/0B4Yqj5kgTMM7aVR0UzRIUXJUWjA/view?usp=sharing

Укладання волосся холодним способом

Холодне укладання може виконуватись на всій масі волосся або на окремих  ділянках. Холодному вкладанню піддається волосся усіх типів і структур,  але найбільш придатне для цього хвилясте волосся, на якому надана форма  зберігається довше.

Укладання здійснюється на вологому волоссі з використанням засобів для  укладання. Пальцями рук, бігуді або щіткою пасму волосся задають форму,  яка фіксується гарячим або холодним повітрям.

З інструментів та пристосувань використовують фени, сушуари, клімазони,  гребінці, щітки, затискачі, шпильки, сітки для волосся.

Технологія укладання волосся хвилями

укладання волосся хвилями

Укладання першого крону

укладання волосся хвилями

Укладання другого крону

Сполучення хвиль у зачісці з боковим проділом виконується за такою загальною схемою:

  • перший крон першої лицьової хвилі з більшого боку спрямований до кінця проділу і там закінчується;
  • другий крон першої лицьової хвилі через маківку виходить на перший крон зворотної хвилі з меншого (протилежного) боку;
  • перший крон другої лицьової хвилі з більшого боку сполучається з другим кроном першої лицьової хвилі з меншого боку;
  • другий крон другої лицьової хвилі з більшого боку на потилиці зводиться нанівець.

З більшого боку від проділу можна сформувати три хвилі, що виступають, — лобну, скроневу, шийну, з меншого боку — тільки дві: скроневу і шийну.

Помилки, яких слід уникати при укладанні волосся хвилями:

  • захоплення гребінцем занадто довгого пасма волосся, внаслідок чого утворюється хвиля глибокої форми, але через нетривалий час вона ослаблюється та псує форму зачіски;
  • недостатня фіксація хвиль, слабке виконання крону, що призводить до розтягування або сплющування хвиль;
  • волосся при зачісуванні нагору викладене проти його природного напрямку, що робить укладання нестійким;
  • використані затискачі, «невидимки» залишають слід на волоссі.

укладання волосся хвилями

Сполучення бокових хвиль з проділом

 

«Укладання волосся феном за класичною технологією».

Укладання волосся феном— це процес моделювання вологого волосся під впливом потоку теплого повітря від ручного фена.

Користуючись феном, можна:

  • висушити волосся;
  • надати напрямку кінцям пасом волосся;
  • підняти волосся біля коренів, надати йому об’єму;
  • укласти волосся за різними фасонами зачісок;
  • випрямити та витягнути волосся.

Техніка укладання волосся за допомогою фена вибирається залежно від структури, довжини, якості та кількості волосся, а також від типу стрижки й зачіски.

Феном краще працювати на сильному, густому волоссі, але застосування правильно підібраних кондиціонерів, фіксуючих засобів дає позитивний результат на волоссі будь-якого типу.

Зачіски, які укладають феном, потребують точної стрижки. Саме точна стрижка дозволяє за допомогою фена створити оригінальні різновиди зачісок на одній основі, зберегти рухливість і натуральність волосся.

Ряд технік роботи з феном передбачають укладання волосся за допомогою пальців рук, але більшість із них базується на використанні щіток і гребінців.

У сучасній перукарській практиці знайшли поширення такі методи укладання волосся за допомогою фена і щіток, як «бомбаж» і «брашинг». Використання різних щіток зумовлюється довжиною волосся.

укладання волосся хвилями

Варіанти укладання волосся на базі однієї стрижки

 

«Технологія виконання начісування і тупірування волосся».

Начісування виконують після ретельного розчісування волосся. Напотрібній частині волосяного покриву відділяють пасма завширшки 1-1,5 см. Середню частину пасма розчісують і захоплюють великим і вказівним  пальцями лівої руки, відтягують пасмо перпендикулярно до поверхні голови. Правою рукою вводять гребінець у волосся на відстані 5-6 см від коренів. Рухом гребінця в бік основи пасма (до коренів) починають начісувати пасмо. Рух гребінця вниз завершують при першому відчутті його гальмування. Наступний крок починають із введення зубців гребінця у волосся на 1-2 см вище попереднього рівня.

Переміщувати пальці лівої руки вгору по пасму та вводити гребінець у волосся слід узгоджено. Коли гребінець рухається вниз, пальці лівої руки міцно утримують волосся, коли ж гребінець починає рух угору, ліва рука послаблює захват і рухається по пасму в тому ж напрямку. Таким чином пасмо обробляють з обох боків.

При тупіруванні пасмо необов’язково відтягувати перпендикулярно до поверхні голови, — його відтягують до того місця, яке воно буде займати в готовій зачісці. Начісують волосся лише до половини довжини пасма і з того боку, який буде внутрішнім при оформленні зачіски. Після тупірування волосся пригладжують щіткою або гребінцем, викладають хвилями, локонами, буклями та фіксують лаком.